Här kommer alla känslorna på en och samma gång…

Jag skulle kunna berätta något. Men jag vet inte vad. Jag vet inte vad jag vill berätta.

En tid har passerat, en tid då känslor liksom grumlades upp och gjorde sikten lite sämre. Men det gjorde inte så mycket, för jag använder alla sinnen lika mycket i min sorg, hur många sinnen jag nu har…

Så följde en tid. Där livet liksom inte längre var ett Efter. Fast det såklart ändå var det. Då och då kommer det kanske alltid att vara ett Efter. Men just den tiden var det märkbart så att det inte var ett Efter, utan ett… Ett nu. Ett här och nu.

Och minns ni, musiksagorna från förr, med en bok med bilder och ett kassettband med sagan, där det kom ett litet skirt pling varje gång det var dags att vända blad…?

Jag hörde ett sånt pling för bara en liten stund sedan, eller om det var för en liten evighet sedan, tiden är inte viktig.

Och nästa kapitel… Även om det tar en ny vändning, så minns vi ju allt som hände i de tidigare kapitlen. Annars vore det en konstig upplevelse av en historia.

Var var jag? Jo, ”så följde en tid”. Och i den tiden fann jag mig själv i tårar vid en berättelse från ett barn, något som knöt an till det som hänt tidigare. Varma tårar, inte minst då barnet också förklarat mig som ”sin”. Det är en ära att få bli utvald av barn. (Och av djur.)

Minuten efter tårarnas flöde fann jag mig själv skrattande åt något helt annat. Och kände hur de liksom samsades och trivdes ihop, Sorgen och Lyckan.

Och så får det vara. Så ska det vara.

Vad nu detta var. Vad var detta?

Annonser

1 thought on “Här kommer alla känslorna på en och samma gång…

  1. Vad var det? Livet? 🙂
    Är det inte ofta så att sorgen och lyckan står nära varandra, om man är öppen för att låta dem finnas med. Och där jag funnit att där sorgen är tung och stor, så jag hittat fler små lyckor, öppnat mig för lyckan i högre grad. Men ja, allt får plats. Och vi växer för att få plats med mer.

Skriv gärna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s