Jävla skitfår

Jag ville säga något. Eller, jag ville få något sagt. Jag vet bara inte riktigt vad.
Det händer lite då och då. Lusten att skriva liksom petar på mig, vaknar, väcker. Och jag sätter mig ner, när ro och tid och tystnad äntligen infunnit sig.
Det var ju något jag tänkte på förut. Något som skulle få orden att flöda och lägga sig i ordning.
Men så gör de inte det.

Jag vet vad jag vill ha sagt. Jag vet vad jag kände då, vad som väcktes, vilka känslor jag målade med för att få den bilden jag såg just där och då.
Men när jag väl sätter mig vill orden inte lyda. Likt en skock får struttar de omkring respektlöst och nästan hånfullt, till synes väl medvetna om hur kränkt jag, vallhunden, blir över detta svek mot spelreglerna. De ska ju gå härifrån och bort dit, genom grinden och samlas i fållan där borta. Är det tänkt. Jävla skitfår. Eller ord, då.

“Det är ok”, säger någon. “Det blir så ibland, det är bara att vänta.” Eller: “Skriv. Skriv vad som helst. Det lossnar snart, bara du skriver något.”
Men jag vill inte skriva vad som helst. Jag vill skriva det jag vill skriva. Och att “bara” vänta är inte riktigt min grej.

Idag var det nära. Jag såg fåren i ögonen, och för några sekunder kunde jag skönja något av den där respekten de brukar ha för mig. De liksom mindes vem jag var och vilken deras roll var. Så kom något och störde. Kanske var det en tanke, kanske var det en känsla, kanske var det bara lite tomhet som tog plats. Och med ens bröts kontakten mellan fåren och mig, det där mentala övertaget och regimandatet löstes upp.
Och nu står de där de vill, lite här och lite där. Och gör vad ordfår nu gör. Betar, bajsar, bräker.

Jävla skitfår.

Annonser

Skriv gärna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s