En annan värld

Jag saknar något. Jag gör det ibland.
När allt – vardagen, rutinerna, helgerna, jobbet, fritiden – bara flyter på, nej, rusar på, utan att jag hinner stanna upp och hämta andan. Oavsett om allt är kaos och stress eller om det mesta är välordnat och uppblandat går det ibland ändå för fort. Och plötsligt finner jag mig ha tappat kontakten med något.

Det är frånvaron av harmoni. Frånvaron av mitt innersta.

Jag behöver fly. Inte från något. Till något. Jag behöver fly till mig själv, till någon av mina fristäder, någon av de platser där jag kan möta mig själv och mitt innersta.

Jag kan ana det. Om jag klär mig varmt en snökall dag och går rakt ut i skogen, sätter mig någonstans och blundar och bara lyssnar. På ljudet av en värld där jag inte betyder något, och där jag är allt. Det är inte tyst, det är inte ens en frånvaro av ljud. Det är ljud av tidlöshet, mina hjärtslag mot vinden och mot mossa, bark och sten.

Jag kan känna det. När jag en sommarkväll glider fram i kajak över ett stilla vatten. Allt som är verkligt, fysiskt, försvinner i samma stund jag sträcker ut handen och låter fingrarna bryta vattenytan. Där och då finns jag. En evighet i ett kort ögonblick.

Jag vill dit nu. Så måste det bli.

 

945737_10151656698861288_1482242939_n

Annonser

Skriv gärna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s