Day 29 – Your aspirations

Jag har ganska många ambitioner. Problemet är att jag är lite dålig på det här med karaktär, disciplin och att sätta igång. Ibland är jag bra på att sätta igång, men inte lika bra på att avsluta. Jag kanske borde ha som ambition att komma till avslut? Ja. Min bror gav mig ett bra råd när A och jag köpte hus. “Driv ett stort projekt i taget.” Ett enkelt råd, som just då handlade om att jag skulle bygga en altan först, sedan ett garage, inte försöka göra båda samtidigt. Ett mycket bra råd.

Men ok, här är några ambitioner jag har. Vi får väl se hur många av dem jag faktiskt kan komma vidare med. Jag ger inga nyårslöften, åtminstone inte officiellt, men det är i alla frön till saker jag vill uppnå.

  • färdigställa altanen helt – det är lite kvar att göra på trapporna, någon sarglist här och där, och så ska det byggas tre grindar
  • ta beslut om vilket garage vi ska bygga, och påbörja det projektet
  • skapa lite ordning i min ekonomi – jag tjänar bra, men är minst lika bra på att spendera pengarna… A sparar och har massor av pengar på banken, och jag kan tycka att jag nog borde ha en liten buffert, jag också.
  • få ordning på min fysik, dvs gå ner i vikt, bli av med onödigt fett och återfå lite muskler. Det är ju ingen hemlighet hur det går till. Jag tänker mig att jag med lite disciplin borde kunna få till en hel del långpromenader, både med och utan barnvagn, och kanske kan jag få in några bodypumppass och badmintonmatcher i min vardag igen.
    Kan jag dessutom sluta äta en massa skit mellan måltiderna vore nog mycket vunnet…
  • att göra mer hemma… Vi är tänkande och medvetna människor, A och jag. Vi vill vara jämställda och få saker att flyta hemma utan att behöva tjata och gnata. Ändå har vi fått till en typisk kvinnofälla där A sköter det mesta av de traditionellt kvinnotilldelade uppgifterna och där hon i själva verket gör mycket mer hemma än jag. Jag erkänner det inte gärna, men det är nog så. Kanske kan lite pappaledighet råda bot på detta? Naivt? Vi får se.
  • att sitta ner mindre, framför tv och dator, och få gjort lite mer… Jag har tusen småsaker på mina todo-listor, saker som ofta inte tar mer än 20 minuter till två timmar att färdigställa, men som aldrig blir gjorda. Med tusen ursäkter som att man är trött efter jobbet och liknande, sätter man sig i soffan, äter något onödigt och slötittar på Lyxfällan och Arga snickaren. Inte ok. Ändring på det.
  • lära mig spela gitarr! Jag har köpt mig en akustisk gitarr. En vanlig, hederlig nylonsträngad. Jag är ganska musikalisk och spelar piano flytande, men gitarr är något helt nytt. Jag har lärt mig en hel del ackord, och försöker vänja mig vid att ta dem, byta mellan dem och hitta rätt vägar. Köpglad som jag är har jag nu också hittat en stålsträngad halvakustisk gitarr som känns som ett måste att ha. En morot.

Det finns många fler saker jag vill ta mig an och saker jag vill förändra med mig själv, men ovan nämnda får nog vara det som står högst på listan. Hade jag gett nyårslöften, hade några eller alla varit med.

Annonser

Skriv gärna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s