Day 13 – This week

Vecka 50. En vecka ägnad åt att i panik leta efter julklappar och förbereda julens alla måsten? En vecka att sätta sig ned och börja summera året som gått, med en mugg glögg i sin hand?
Mja. Det är en vanlig jobbvecka i ett smällkallt Göteborg. Ishotell i Kukasvittu kan dra nåt gammalt över sig, här ligger blankis på alla gator, istappar hänger och dalar från hustaken, alla människor går som Pingu, stela och lite förvånade.

Nåväl. Några axplock ur veckan som just påbörjats:

  • Lunch på Spice – Bortsett från att de har Sveriges i särklass suraste servitriser (snygga, men ser ut att vara dödligt giftiga, vilket står i skön kontrast till den manlige servitör på stället som är raka motsatsen, världens trevligaste) har de god och fräsch thaimat. Ännu bättre på kvällen, då det är à la carte som gäller, med krispiga grönsaker och färg och smak i kubik.
  • Julklappsshoppingsparodin – Även jag får väl ge mig ut och leta upp något… Det blir inga mängder, men min kära A verkar förvänta sig något, trots att vi även detta år högtidligt förklarat att vi inte ger varandra något. Det jobbiga med oss är att vi köper allt vi har råd med utan att tveka, dvs kostar det som en vettig julklapp har vi redan köpt det själva. Det vi inte har köpt är för dyrt för att önska sig i julklapp.
  • Julpyntandet – Vi ligger efter. Tanken var att jag redan för några veckor sedan skulle hämtat ner julpyntlådorna från vinden. Även igår skulle det ha skett. Kanske idag? Vi borde ju kunna lyckas med att få upp åtminstone några stackars tomtar och nåt julstjärneaktigt i något av fönstren.
  • Åka buss – Ja, jag ska åka buss. Och reta upp mig. Sitta som en krutdurk à la Falling Down och försöka äta upp min egen frustration. Över människor. Motmänniskor. Trafik. Kollektivtrafik. Snö. Is. Mörker.
  • Leka med lillpysen – Naff sädd.
  • Se på skit på tv. Nej, förresten, jag ska LYSSNA på skit på tv. A kollar på lite av varje av all den kvalitets-tv som sänds ut; Paradise Hotel, Robinson, Jersey Shore, Idol och The Hills, för att nämna några. Jag sitter med i vardagsrummet och sväljer att min 42” plasma-tv reducerats till dumburk från “portal till andra världar”, och lyssnar. Det nöter sakta, sakta ner mig.
  • Köra ved – I ett svagt ögonblick lovade jag grannen att hämta en släpkärra full med ved. OK, jag gillar att hjälpa till, jag gillar att köra bil och att köra omkring med släp, jag gillar att dra på mig snickarbyxorna och låtsas att jag inte är en ömfotade IT-kille med frökenfingrar, men jag orkar inte just nu. Jag vill inte. Men jag tänker som så att om man hjälper Häxan Surtant med detta, kanske hon kan släppa andra saker som vi i hennes ögon gör fel, exempelvis att vi klipper gräset på söndagar och för sällan, och annat sånt.

Ni ser ju själva. Den här veckan kommer att bli fantastisk.
Jag tror och hoppas att jag också kommer att hinna få ut nån liten mer samlad tanke här i bloggform.

Annonser

Skriv gärna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s