Day 10 – What you wore today

Ojdå, nu får jag såna där “gud-vad-ointressant”-vibbar igen, avseende dagens ämne. Men, jag är inte den som gnäller (ööh…?) så here we go again!

Eftersom jag ämnar mig ut på lokal imorgon kväll, en ganska rar situation för en småbarnsförälder som dessutom bor en bit utanför stan, och jag tror att det kan bli sent för en gångs skull, passar jag på att fuska lite och berätta redan nu vad jag hade på mig imorgon.

Vi börjar nerifrån.
Och vet jag inte riktigt hur jag beslutade. Med tanke på rådande väderlek och väglag har jag de senaste dagarna pulsat omkring i mina inte helt supertrendiga Meindl-kängor. Jag skulle gärna vilja säga att jag stegade runt i något snyggt, cityaktigt, sneakersaktigt, men tyvärr. 36 år fyllda, och bekvämlighet går före fåfänga. Imorgon, däremot, blir det utgång, och då är frågan om inte fåfängan vinner… Så jag svarar svarta lågskor. Det må bära eller brista.

På fötterna, inuti skorna bär jag ett par strumpor från Brothers. Jag minns aldrig vilket märke det är på dem, men man köper dem i trepack för 100 kr. Imorgon blir det nog randiga i blått och grönt. Wild and crazy.

Byxor… Ett par svartgråa byxor i nåt glatt material som vittrar bort med slitage och får något slags jeansslitet patina. Jag är själv inte övertygad om förträffligheten med att få trasiga byxor (har det också med tilltagande ålder att göra?), men de är fortfarande ganska snygga.
Ett stilrent, manligt bälte i svart med silvrigt, enkelt spänne.

Kallingar har jag på mig också. Inget going commando här, inte. Är det nån som gör det på allvar?
I mitt fall blir det Björn Borg-kallingar i microfiber, långa, tajta boxers i svart och vitt. Grymt sköna, jag kan varmt rekommendera vissa av Björn Borgs modeller (märk väl: vissa!), de är dyra, men himmelska. Calvin Kleins kallingar känns för övrigt som att ha på sig en miljövänlig tygkasse från lokal mataffär. Köp inte.

Upptill blir det en skjorta imorgon. Svart med tunna vita streck. Utanför byxorna, troligen. Sade jag wild and crazy? Efter ytterligare 100 bodypumppass kanske jag vågar stoppa ner skjortan i byxorna och se sådär reklamare-i-stockholm-smal-och-cool ut. Vi får se.

Eftersom det är vinter kör jag en kofta i svart också. Som backup.
I backupen ryms också en svart mössa med lönnlöv i vitt på, samt ett par svarta skinnhandskar à la yrkesmördare. Jag hoppas det inte blir –12 grader imorgon. Då måste nog bekvämligheten få vinna över fåfängan, och då laddar vi på med ett par tumvantar i svart, varma nog att värma upp en liten by i Småland.

Slutligen drar jag på mig en jacka. Imorgon blir det en rock i lite grövre tyg, i grått (svart och vitt i finmönstrat) och med hög halskrage. Jag är snygg i den. Tror jag. Det har jag trott i några år nu. Kanske är det dags att se sig om efter något nytt. Något svart.

Jaha. Det var det. Intresseklubben antecknade?
Nej, jag ber om ursäkt för århundradets tråkigast blogginlägg. Kan man få slänga in ett citat här? Då gör jag det. En brasklapp, faktiskt. “Härtill är jag nödd och tvungen.”

Annonser

Skriv gärna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s