Day 06 – Your day

Hmm… Jag börjar undra lite vem som kom på de här ämnena i 30-ämnes-upplägget. Kanske borde man ta och komma på 30 nya ämnen, med lite mer stimulerande ämnen, något som inte besvarar de aldrig ställda frågorna om vad jag ätit under dagen, hur min dag har varit, vad jag hade på mig idag eller vad jag har i min väska. Eller så låter man folk bara skriva vad de känner för…
Ja, ja, ingen tvingade mig ju att vara med på det här 30-tåget, så jag ska inte klaga.

Således, min dag.

Här skulle man ju kunna vara lite fri i fantasin, inser jag, och antingen skriva om min dag så som den kunde ha varit om lyckan log mot mig på alla sätt, eller helt enkelt blåljuga tan att skämmas och beskriva en utopisk upplevelse bortom all rimlighet. Men, jag hade nog redan från början bestämt mig för att vara tråkig.

Således, min dag.

Upp i ottan, vilket idag visade sig vara 08:00. Jag ställde faktiskt klockan på 07:00, men som en snoozningens mästare lyckades jag stänga av larmet två gånger och vakna en timme efter utsatt tid.
Bil till buss. Jag pendlar till jobbet, inte för att jag tycker om det, utan för att det är ekonomiskt oförsvarbart att ta bilen till stan. Det är en pina att varje dag vänta på sena bussar, sitta på bussar som blir ännu senare, trängas med folk som luktar illa, och att inte ha kontroll över min egen tid.
Idag ville ödet dock annorlunda. Mitt busskort hade gått ut, varför jag istället tog bilen. Oh, happy joy! OK, jag erkänner, jag är inte svårövertalad när jag väl får en liten anledning att inte ta bussen.
3 km senare hann jag ifatt de av det massiva snöandet orsakade köerna som stod helt stilla, och vände utan att tveka. 1½-2 timmars resväg enkel väg känns inte aktuellt för en sträcka som normalt ska ta 25 minuter.

Idag jobbar jag därför hemifrån!
Det innebär, gissar jag, en del mailskrivande, lite sammanställning av projektinformation i Excel, lite telefonprat och det vid hemmajobb obligatoriska “ströet”, allt det där man gör som inte har något alls med jobb att göra, men som plötsligt känns jätteviktigt och roligt att göra. Sätta in papper i pärmar, städa på hemdatorn, titta igenom gamla cd-skivor…

Nu har jag i alla fall skrivit detta blogginlägg. Strö, som sagt.
Dags för frukost, några mackor och te.

Tally-ho!

Annonser

Skriv gärna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s